Velkommen til LARDAL

Høyt og Lavt i Lardal.

Fire jenter fra Fredrikstad besøkte aktivitetsparken rett sør for Kjærra i august. De har et fellesskap i Månfi-klubben, som slett ikke er en syklubb.. Denne lørdagen visste tre av dem bare at de skulle være med på noe uvanlig før de ankom klatreparken, og det var vel like greit siden en av dem har høydeskrekk. (Gjett hvem det er..) Men må man , så må man!

Seletøyet blei utlevert av en hyggelig ansatt til (fra venstre) Trine-Lise Skagevang, Camilla Andersen, Veslemøy Hasselgård og Anne Lie. Så var det å finne seg en hjelm som passa, og litt justering og funderinger rundt designet fulgte.

Supermann var også tilstede, og påstod at han hadde blitt utsatt for så mye Kryptonitt at han måtte lære seg å fly igjen..

I opplæringsløypa måtte de gjennom de grunnleggende ferdighetene og sikkerhetsreglene. Det var nyttig og blei gjennomført med en instruktør som gjorde en fin jobb. Her huker Veslemøy trinsa på vajeren.

Anne var den mest elegante i enden av den første løpestrengen, men alle lærte seg teknikken med æren i behold!

I et av de første hinderne i familieløypa satt stokkene fast i tau med relativt korte mellomrom, så selv om det kilte litt i magen var motet på topp.

Denne var verre! Her svingte stokkene fritt, de fleste var enige om at dette var skumlere enn forventa.

Ved enkelte av plattformene i løypa var det stige ned, så det var mulig å ta en pause uten å bremse de som kom bak. Jenter fra Fredrikstad er generelt blide, og disse var ikke noe unntak.

Løpestrenger var før i tida en praktisk løsning på frakt i ulendt terreng, men den moderne versjonen er nok litt mer underholdende. Betryggende sikkerhetsopplegg gjorde det mulig å bare nyte opplevelsen. Veslemøy går inn for landing noen meter over bakken.

Selv om alle følte at dette var temmelig spennende, hadde Trine en ekstra utfordring å hanskes med. Med en grunnleggende høydeskrekk i utgangspunktet, skal hun ha honnør for motet hun viste! Her uanstrengt på vei ut i et nytt hinder.

Siste etappe på familieløypa nærmer seg. I ettertid var de glade for å ha starta med den, for erfaringene derfra var nyttige når de seinere på dagen opplevde langt større utfordringer i de store løypene.

En annen ting de erfarte var at hansker bør brukes neste gang, for vajerne er grove og det blei et par vannblemmer. Da jentene fornøyde kom tilbake til utgangspunktet, fikk de se at Supermann med sin fortid hadde lært seg å fly raskere enn dem, men i løpet av dagen fløy de like godt selv!

Vist 639 ganger. Følges av 2 personer.

Kommentarer

Jeg må si jeg blei positivt overraska over dette, og skal garantert opp i trærne selv når vinteren er overstått! Denne gangen var jeg bare på bakken. Jeg er av typen som ikke trives i ustøe stiger, men stoler jeg på at jeg er godt sikra elsker jeg høyder.

Fire tøffe jenter fra Fredrikstad :-)

En av dem tok turen over fjorden en gang til seinere på høsten. Så veldig tøff trenger man ikke å være egentlig, for det finnes enklere utfordringer for dem som er usikre.

Wow! Hun er en skikkelig tøffing.. tror ikke jeg hadde turt halvparten… måtte føle meg usedvalig trygg !!!

Som sagt er sikkerhetsopplegget svært betryggende, og det finnes løyper som går bare noen få meter over bakken, slik at man bestemmer graden av utfordringer selv. Trine som hadde/har høydeskrekk turte mye mer enn hun trodde på forhånd, men sa nei der det ble for skummelt ;-)

Fornuftig.. og det er utrolig hva man tør når man er trygg eller MÅ! ;)

Flott bildeserie av tøffe jenter!! Dette kaller jeg – “Girlpower!”

Annonse

Nye bilder