Velkommen til LARDAL

Vellykket week end kurs i bruk av kart og kompass

DNT avdeling ToT (Tønsberg og omegn turistforening) er en svært aktiv avdeling av DNT. Stadig skjer det mer aktivitet i tilknytning til deres viktigste hytte, på Trollsvann i Lardal kommune. Denne ble for et par år siden kjøpt etter tidligere kun å ha vært leiet. Det er etter kjøpet gjort betydelige investeringer både uten – og innendørs.

Sist helg var det tid for week end kurs på Trollsvann for de som ønsket å skaffe seg grunnleggende kunnskap i bruk av kart og kompass. Det var overnatting fra lørdag til søndag og det ble lagt betydelig vekt også på god mat og hyggelig sosialt samvær.

Lørdagen ble i hovedsak viet teori og alle aktivitetene skjedde i nærområdet til hytten, mens det søndag var til dels krevende praktiske øvelser hvor deltagerne to og to sammen ble ”sendt ut” i skogen for å finne poster. Det siste i området mellom Trollsvann og Åletjønn i Andebu hvor det var innlagt rast.

Velfortjent rast på Åletjønn søndag, kursleder Svein Olsen nest lengst til venstre

Fra Åletjønn kunne de som hadde krefter og lyst også være med på å bestige Åletjønnkollen like øst for vannet. Stigningen er tøff, men klatringen gir mye tilbake i form av en praktfull utsikt fra den 366 meter høye toppen. Særlig mot syd øst i retning Tønsberg og mot nord vest i retning Skrim.

Et drøyt titalls deltagere deltok på kurset som ble arrangert og ledet av Svein Olsen. Olsen er kvalifisert turleder godkjent av DNT, men også en dreven utøver av så vel tradisjonell orientering som av radiopeileorientering.

Det sysles allerede med et oppfølgingskurs som mest sannsynlig vil bli arrangert i fjellterreng. Følg med på ToTs hjemmesider.

Foto og alle rettigheter Hans Arne Westberg Gjersøe (“Montello Marketing”)

Vist 201 ganger. Følges av 1 person.

Samtalen er stengt

Stengt av Hans A. W. G. (mandag 27. mai 2013 kl 16).

Annonse

Nye bilder