Velkommen til LARDAL

Gavelstad bidrar til å gi oss vår jul

Fra et varmt og nesten vårlig Tønsberg la vi søndag i vei for å oppleve atter et førjuls høydepunkt, nemlig familiejulebordet på Gavelstad Pensjonat. Det ble en reise på til dels såpeglatte veier igjennom vestre Andebu og Høyjord, men disse strabasene rokket slett ikke ved vår glede over å kunne oppleve atter et julebord i Lardal. I den vakre kommunen langs Vestfolds grense i vest.

Både første, andre og tredje søndag i advent var det i år arrangement. Slik som det alltid pleier å være. Antallet gjester nådde et maksimum denne tredje søndagen da hele 120 personer var tilstede. Det var en fin spredning på ungt og gammelt.

Det ble mange slag på kasseapparatet for en svært fornøyd Mangs Netskar. Her sammen med en trofast kunde i Ragnhild Irene Westberg.

Vertskapet, ekteparet Netskar som nå har drevet pensjonatet i fire og et halvt år, hadde sammen med sine ansatte som vanlig et godt grep om det hele. Det manglet ikke på ribbe, lutefisk og pinnekjøtt. Koldtbordet hadde også mer enn nok å by på.

Dessertene var heller ikke å forakte. Alt som hører med var på plass. Vi merket oss særlig riskrem som smakte virkelig riskrem og deilige søte ”tilslørte bondepiker”.

Nissen er alltid populær. Vi hadde selv en ørliten misstanke om hvilken “nisse” det kunne dreie seg om, men hvem nevner vel slikt på en sådan dag…..

Nissen var fotogen og populær som aldri før.

Fru Netskar kunne opplyse oss om at det har vært en særdeles travel, men fin førjulstid. Positivt i år hadde vært hele åtte enkeltturer med pensjonister som hadde kommet med buss fra hovedstadsområdet for å spise god mat, gå rundt juletreet og nyte kaffe i salongene.

Vi er selv allerede i gang med å glede oss til 17. mai som alltid er en flott vårlig fest på Gavelstad. Kanskje blir det litt ekstra i år i og med 200 års jubileet for Grunnloven?

Foto og alle rettigheter Hans Arne Westberg Gjersøe / “Montello Marketing”

Vist 222 ganger. Følges av 1 person.

Samtalen er stengt

Stengt av Hans A. W. G. (mandag 16. desember 2013 kl 02).

Annonse

Nye bilder