Velkommen til LARDAL

Lindsverkseteren innfrir til fulle

Onsdag 8. oktober 2014 åpnet TOT sin nyeste ubetjente hytte. Nemlig den såkalte ”Hoggerstua”, eller bedre kjent som Lindsverkseteren i Lardal kommune. Vi la lørdag 11. oktober, til tross for et skikkelig ruskevær, ut på en ”ekspedisjon” fra Merkedammen for å besøke herligheten.

Lindsverkseter en høstdag.

Starten gikk fra Merkedammen ca kl. 12.30. Det var usedvanlig vått i skogen over myrene mellom vannet og Lindsverk, men det ble allikevel en fin og rolig rusletur på ca en time.

Høststemning vest i naturreservatet “Tolvmannsmyr”.

Fremme på tunet ca kl. 13.30 var vi en stund velsignet med ganske så godt vær og vi kunne nyte maten på en av benkene. Etter dette benyttet vi medbrakt nøkkel og tok oss en tur inn. Hvilket arbeid som er gjort! Det er bare å bøye seg i støvet for dugnadsgjengen som har gjort dette mulig.

Delikat interiør, god plass og riktig slik som en hytte skal være. Et solcellepanel som lader fire blyakkumulatorer i parallell gir godt med energi til moderne 12Vs led lamper i alle rom.
For den som vil koke så står propanen klar og vedovner i kjøkkenet / oppholdsrommet og i det største soverommet gir god varme. Den ene ovnen ble prøvet. Den hadde mange Watt å by på!

Fra “hovedgangen”.

Ute på tunet er et nytt toalettbygg på plass. Vi var noe overrasket over at dette lå så nær ”hovedbølet” siden slike små ”hus” har lett for å skape problemer med lukt. Vi må formode at plasseringen er gjort med omhu.

Det er foretatt boring etter vann og godt med slikt er tilgjengelig gjennom en lettbetjent utvendig “nikkepumpe”.

Vi kunne konstatere at det alt natten fra torsdag 9. til fredag 10. oktober hadde vært overnattingsbesøk. Det første. Ingen ringere enn Merete Eliassen, den lokale storsamleren av hytter hadde vært på plass. Hvem ellers? Vi tillater oss å notere oss selv som det første dagsbesøket.

Det var med en svært god følelse at vi forlot hytten like etter kl. 16. Tankene gikk også tilbake til en skitur midtvinters en gang på 1970 tallet da vi var på tur ut fra Merkedammen. Det ble svært kaldt og langt kaldere enn forventet. Tærne ble usedvanlig kalde og det som nok reddet disse var funnet av nøkkelen til Lindsverkseteren som lå over døren. Aldri hverken før eller siden har sprakingen fra en vedovn gledet oss mer!

Takk til Lindsverkseteren og takk til gruppen bak det å gjøre den til en ubetjent turisthytte. Den vil glede turister og kanskje også redde folk i nød langt inn i fremtiden.

Ta turen du også vel!

Svært så stemningsfullt var det ved vår retur til Merkedammen.

Alle rettigheter til foto og tekst Hans Arne Westberg Gjersøe / “Montello Marketing”

Vist 186 ganger. Følges av 1 person.

Samtalen er stengt

Stengt av Hans A. W. G. (mandag 13. oktober 2014 kl 14).

Annonse

Nye bilder