Velkommen til LARDAL

Forum: Åpent forum

Sonen stenges

Origo pensjoneres og derfor avsluttes også denne sonen. Alt innhold vil fremdeles være tilgjengelig , men det vil ikke komme noe nytt, eller være mulig å kommentere lenger.

Det har vært hyggelig å formidle smått og noe litt større fra Lardal her. Det har vært alt fra hverdagsdetaljer til rovviltdebatt, historie, litt politikk og mange bilder – og jeg har satt pris på tilbakemeldinger. Jeg skal forsøke å sikre at historien om Nils Huset f.eks. blir lagret, og vurderer å skrive ut noe av innholdet så det finnes på papir.

Nå blir snart Lardal en del av storkommunen Larvik. Jeg håper at vi finner gode løsninger på fordeling av ressurser så det fremdeles kan være et godt tilbud av helsetjenester og aldersomsorg lokalt, og ikke minst at skole og barnehager blir ivaretatt. Tiden vil vise.

Takk for følget!

Vårtegn

Våren har kommet. Lerka er her, meisene sjekker fuglekassene, kråker og ravn flyr med kvist i nebbet over tunet og i dag så jeg de første blomstene i hellinga nedenfor barnehagen på Steinsholt. Selv om vi har hatt en snøfattig og ganske mild vinter er det en fryd å se det vokser og gror igjen, men biene hadde ikke våknet etter nattefrosten da jeg var der i formiddag. Hvitveisen og hestehoven kjenner alle (du kan lese litt mer i innlegget Vårblomster), men jeg er litt usikker på den siste. Tror det er Vårpengeurt.

Godt nytt år

Det nærmer seg et nytt år. Kalenderen og sola sier så, og julefeiringen er på hell. Om noen dager har vi vendt oss til å tenke og skrive 2016.

Et riktig godt nytt år til alle!

Noen egne tilbakeblikk fra 2015 i Lardal og nær omegn:
.

Bildeserie med 77 bilder — bla ved å trykke på pilene

God jul!

Ønsker gode dager i julehøytiden for alle.

Hvor er "Skrukkehølet"?

En artikkel i ØP – 21juli 2006 forteller at Skrukkehølet er kåret til ett av de 8 morsomste navnene i Norge. Men ingen ser ut til å vite hvor det er. Bare at det skal være på Steinsholt et sted, kanskje et stykke opp i skogen. Kan noen bidra til å oppklare hvor?

Pass på!

Det er observert en mann med ryggsekk, som ikke hadde noe ærend i gården, et sted i Svarstad i går. Dagen etter oppdaget de at noen hadde skrevet FRA>ER med rød tusj på veggen bak døra. En mann med sekk er observert minst et sted til, men uten å skrive noe.

Kanskje dreier det seg om merking av hus før eventuelle innbrudd. Best å passe litt ekstra på framover. :-(

Lardal - en åpen sone

Husk at alle kan poste egne innlegg, dele bilder eller reklamere for åpne arrangementer i bygda. Dette er en åpen sone for alle med tilknytning eller interesse for Lardal.
Stikkordfeltet er koblet mot de store søkemotorene, så ikke glem tags hvis du vil ha flere lesere.

For nye og tidligere lesere minner jeg også om emnefeltet der man raskt kan finne artikler og annet etter tema:

Klikker du f.eks. på historie, eller elvemusling får du se alle innlegg under temaet. Mer interessert i rovdyrdebatt? Klikk på ulv, eller gaupe, eller gråtass og landskapsforming hvis du liker traktor, landbruk og geologi.

Kunstgresset "gror" i Svarstad

Alle foto: Sjur G. Hasselgård

Svarstad IL hadde håpet at den nye kunstgressbanen kunne åpnes i morgen, men været har bremset litt på framdrifta. Matta, eller rettere sagt mattene, er på plass men det gjenstår å fordele sandlaget ferdig før banen skal strøs med gummigranulat. Sand og granulat må fordeles godt og arbeides ned i matta for å gi et jevnt og støtdempende dekke for spillerne før den kan tas i bruk.

Været kan ingen rå med, men med tanke på hvordan det så ut her tidligere i sommer føles det nok som om prosjektet nesten er i havn selv om åpningen må utsettes noen dager. Dette er et resultat av iherdig innsatsvilje for å skape nye muligheter for idrettslivet i bygda gjennom lang tid. Ære være dem som står på for at den oppvoksende slekt skal finne utfordringsmuligheter lokalt!

Snart klart til avspark!

Bildeserie med 14 bilder — bla ved å trykke på pilene

Stålorm

På tur i grenselandet mot Siljan møtte jeg en stålorm i dag. Det var frost her i natt, men midt på dagen søkte denne ut på den solfylte, oppvarmede grusveien. Vakre dyr! Og helt ufarlige for andre enn byttedyrene deres. Dette var en ganske stor hunn, og det så ut som om hun hadde sluppet halen tidligere siden hun var usedvanlig butt i den enden.

Lågen viser krefter

Hvis prognosene slår til skal det holde å tjore fast benkene ved Lindsverklegga, men målingene ved Holmfoss i Larvik er bare svakt dalende i ettermiddag. Magasinene er vel fulle, så det er nedbørsmengdene oppstrøms som avgjør hva vi får av vann her i Lardal de neste døgn.

Skjebnevalget 2015

Jeg spår en veldig høy valgdetakelse her i Lardal i år. Det blir et skjebnevalg. Siden det sittende kommunestyret har avvist å holde folkeavstemning om en sammenslåing med Larvik vil dette valget faktisk avgjøre om Lardal eksisterer som egen kommune ved neste valg.

Det kan ikke være tvil om at det vil bli store endringer i kommunestyret uansett om tilhenger- eller motstanderpartiene får flertall. Lardal Tverrpolitiske Liste har kommet til og vil nok trekke velgere fra mange andre partier, og Venstre kan regne med en god framgang. Kommer Miljøpartiet de Grønne inn med ett mandat, og hvordan blir maktforholdet mellom sammenslåingspartiene?

Dette blir spennende! Har du ennå ikke stemt er det mulig fram til klokka 20.00 i Huldrehallen.

Godt valg!

Sentrum endres

Foto: Sjur G. Hasselgård

Prix-butikken ble lagt ned i våres, og en epoke var over. Nå blir det enda synligere når tilbygget der butikken holdt hus rives. Det har oppstått nye siktlinjer og et luftigere preg i området, men det skal finnes planer for å bygge leiligheter her etterhvert, så det er nok forbigående. Bygget skal gjenoppstå et sted i Buskerud, så lokalbutikkens skjelett vil leve videre.

Annonse