Velkommen til LARDAL

Viser arkivet for august, 2015

Langveisfarende veteraner

Lenge før det var noe som het turisme var det langs ferdelsårene man gjerne møtte fremmede, fikk nyheter fra andre distrikter og knyttet nye kontakter. Slik er det på mange vis i dag også, men det er gjerne på de mindre veiene man kjører sakte nok og tar seg tid til å stoppe her og der så det er mulig å komme i kontakt med noen.

Foto: Sjur G. Hasselgård

Disse to nederlenderne hadde ikke opplevd problemer med å holde moderat hastighet, behov for stopp eller å komme i kontakt med folk på sin ferd fra Holland til Nordkapp! To kamerater med hver sin Messerschmitt KR200 bubble-top fra 1963. En toppfart på noe over 100 km/t og et lavt bensinforbruk på rundt 2 dl. på mila høres greit ut, men det er tall som ikke er realistiske gjennom en tur Norge på langs med en ensylindret totakst-motor på 10.5 hk.. Det har blitt mange stopp for å slippe forbi annen traffik, for å etterfylle bensin og olje, for å hvile og for å si hei til begeistrede folk underveis.

Etter en effektiv tur nordover nådde de Nordkapp bare en uke etter avreise i Holland, men sørover har de tatt seg bedre tid og var på slutten av tredje ferieuke når de kjørte gjennom Lardal i dag. I morgen er de i Danmark og har færre motbakker i vente. Kanskje like greit, for den bakerste av dem hørtes og luktet ikke helt frisk ut da de dro videre etter en nødvendig pust i bakken for den.
God tur videre til de eventyrlystne veteranbilistene!