Velkommen til LARDAL

Viser arkivet for september, 2015

Lardal - en åpen sone

Husk at alle kan poste egne innlegg, dele bilder eller reklamere for åpne arrangementer i bygda. Dette er en åpen sone for alle med tilknytning eller interesse for Lardal.
Stikkordfeltet er koblet mot de store søkemotorene, så ikke glem tags hvis du vil ha flere lesere.

For nye og tidligere lesere minner jeg også om emnefeltet der man raskt kan finne artikler og annet etter tema:

Klikker du f.eks. på historie, eller elvemusling får du se alle innlegg under temaet. Mer interessert i rovdyrdebatt? Klikk på ulv, eller gaupe, eller gråtass og landskapsforming hvis du liker traktor, landbruk og geologi.

Kunstgresset "gror" i Svarstad

Alle foto: Sjur G. Hasselgård

Svarstad IL hadde håpet at den nye kunstgressbanen kunne åpnes i morgen, men været har bremset litt på framdrifta. Matta, eller rettere sagt mattene, er på plass men det gjenstår å fordele sandlaget ferdig før banen skal strøs med gummigranulat. Sand og granulat må fordeles godt og arbeides ned i matta for å gi et jevnt og støtdempende dekke for spillerne før den kan tas i bruk.

Været kan ingen rå med, men med tanke på hvordan det så ut her tidligere i sommer føles det nok som om prosjektet nesten er i havn selv om åpningen må utsettes noen dager. Dette er et resultat av iherdig innsatsvilje for å skape nye muligheter for idrettslivet i bygda gjennom lang tid. Ære være dem som står på for at den oppvoksende slekt skal finne utfordringsmuligheter lokalt!

Snart klart til avspark!

Bildeserie med 14 bilder — bla ved å trykke på pilene

Stålorm

På tur i grenselandet mot Siljan møtte jeg en stålorm i dag. Det var frost her i natt, men midt på dagen søkte denne ut på den solfylte, oppvarmede grusveien. Vakre dyr! Og helt ufarlige for andre enn byttedyrene deres. Dette var en ganske stor hunn, og det så ut som om hun hadde sluppet halen tidligere siden hun var usedvanlig butt i den enden.

Lågen viser krefter

Hvis prognosene slår til skal det holde å tjore fast benkene ved Lindsverklegga, men målingene ved Holmfoss i Larvik er bare svakt dalende i ettermiddag. Magasinene er vel fulle, så det er nedbørsmengdene oppstrøms som avgjør hva vi får av vann her i Lardal de neste døgn.

Skjebnevalget 2015

Jeg spår en veldig høy valgdetakelse her i Lardal i år. Det blir et skjebnevalg. Siden det sittende kommunestyret har avvist å holde folkeavstemning om en sammenslåing med Larvik vil dette valget faktisk avgjøre om Lardal eksisterer som egen kommune ved neste valg.

Det kan ikke være tvil om at det vil bli store endringer i kommunestyret uansett om tilhenger- eller motstanderpartiene får flertall. Lardal Tverrpolitiske Liste har kommet til og vil nok trekke velgere fra mange andre partier, og Venstre kan regne med en god framgang. Kommer Miljøpartiet de Grønne inn med ett mandat, og hvordan blir maktforholdet mellom sammenslåingspartiene?

Dette blir spennende! Har du ennå ikke stemt er det mulig fram til klokka 20.00 i Huldrehallen.

Godt valg!

Sentrum endres

Foto: Sjur G. Hasselgård

Prix-butikken ble lagt ned i våres, og en epoke var over. Nå blir det enda synligere når tilbygget der butikken holdt hus rives. Det har oppstått nye siktlinjer og et luftigere preg i området, men det skal finnes planer for å bygge leiligheter her etterhvert, så det er nok forbigående. Bygget skal gjenoppstå et sted i Buskerud, så lokalbutikkens skjelett vil leve videre.